Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Bilim adamları, laboratuar ortamında üretilen etin 6 ay sonra raflarda yerini alacağını bildirdi.

Gelecekte gıda sıkıntısı yaşanacağını öngören bilim adamları, laboratuar ortamında üretilen etin 6 ay sonra raflarda yerini alacağını bildirdi. Laboratuarda geliştirilen yöntemle hazırlanan et için canlıları öldürmeye gerek kalmayacağını açıklayan Profesör Mark Post 'Etin maliyeti başlangıçta 250 bin euro'yu bulabilir ama bu gelecekte azalacaktır. Geleneksel et üretiminde doğaya salınan zararlı gazlar küresel ısınmaya sebep oluyor, oysa laboratuarda üretilen et doğaya zarar vermiyor' dedi. Maastricht Üniversitesi'nde görev yapan bilim adamları, binlerce kök hücrenin gerilerek, çoğaltılarak et haline getirildiğini belirtti.

Araştırmalarını domuz hücresi kullanarak yapan bilim adamları, bir yıl sonra da inek etinden hamburger köftesi yapılacağını açıkladı. Yapay et sektörünün büyümesini öngören uzmanlar 'Domuz, kuzu, dana ve tavuk hücreleriyle geliştirilen yapay etler yaygınlaşacak' yorumunu yaptı.

Çalışmalarda ortaya çıkan etin 2.5 santimetre uzunluğunda ve bir santimetre genişliğinde gri renkte olduğu bildirildi. Etin kırmızı olmamasının sebebi olarak 'Etin içinde biraz miyoglobin var ama hiç kan bulunmuyor. Bu sebeple rengi beyaz ve gri arasında' dedi. Öte yandan, yapay eti etik bulmayanlar, 'İnsanlar gerçek et almaya devam edecektir' dedi.

Yakında kangal kangal sucuk ağaçları, iskender kebap kapsülleri çıkarsa şaşırmayın.

Ynt: Mesaj: #1 | Hayvan kesmeden et yiyeceğiz!

Kesin Gora Filmini izlemişler haha

Besin konusunda ne kadar çok teknoloji o kadar çok kanser vakası derim birileri farklı şekilde cebini doldurmak için devamlı besin işine giriyor ve organik olmayan ürünleri sunuyorlar insanlarda ekonomik sıkıntı ve üretim kolaylığı sebebiyle işe yaramayan ürünlere yöneliyor.

Bu tür olayları kınıyorum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Artık laboratuar ortamında etin üretilmesine gerek kalmadı yediğimiz küçük-büyük baş hayvanlar zaten beslenmelerini bu ortamlarda gerçekleştiriyorlar her yediğimiz şeyde ne kadar organik desekte bir katkı maddesi mevcut malesef artık bu konuda ya kendim yetiştirip üretip tüketeceksin yada bunca katkı maddesini hormonu kabulleneceksin başka yolu yok...

Yorum

Evet aslında hepimiz yiyoruz. Yıllarca çürümeyen hamburgerleri nette görmeyen yoktur heralde.
        Organik bir malzeme doğaya hızla geri dönüştürülür, inorganiklere ise sinek bile konmaz.
        Fazla takılmıyorum ama şerefsizler güzel yapıyor be abi hamburgeri.. Sanırım en son 3 ay önce yedim..

Yorum

"Geleneksel et üretiminde doğaya salınan zararlı gazlar" hangi gazlarmış merak ettim küresel ısınmaya kendi etkimizi hallettikde ineğinki kalmıştı
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
            "Geleneksel et üretiminde doğaya salınan zararlı gazlar" hangi gazlarmış merak ettim küresel ısınmaya kendi etkimizi hallettikde ineğinki kalmıştı
            İneğin saldığı gazdan ne zarar gelir ki ? Bıraksınlar da rahat rahat "sal" sın hayvancağızlar
            2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

devlet dağıtsın romanovları besleyelım gerçi onunda kodu bozuk bir doğumda 4 5 yavru verıyormus
              2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Doğal yöntemlerden ne kadar uzaklaşırsak o kadar sıkıntı çekeceğiz demektir malesef.. eskiden hayvan dışkılarının gübre olarak kullanıldığı zamanlarda o tarladan elde edilen buğdaydan yapılan ekmek daha farklıydı ( güzel olarak)
                2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                [center]

Yorum

İşleniyor...
                X